Παραλίες, Πληροφορίες

ΠΑΡΑΛΙΕΣ

  • Text Hover

Η παραλία Γιαλισκάρι

 

Βρίσκεται ανάμεσα στο Βουρκάρι και την Κορησσία. Είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες στην Κέα. Αποκλείεται να μην τραβήξει την προσοχή σας.

 

Ένας μικρός κόλπος με μια πραγματικά χρυσή αμμουδιά, που στην πλάτη της υπάρχει ένα μικρό αλσύλλιο με πανύψηλα αλμυρίκια και ευκάλυπτους. Πραγματικά ένα μαγευτικό τοπίο.

 

Η παραλία στο Γιαλισκάρι είναι περίπου χωρισμένη στα δυο. Στην αριστερή πλευρά βρίσκεται beach bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ, το ποτό ή το αναψυκτικό σας και υπάρχουν ξαπλώστρες και ομπρέλες, ενώ στην δεξιά πλευρά μπορείτε να ξαπλώσετε στην άμμο, στην πετσέτα σας ή να βάλετε την δική σας ομπρέλα.

  • Text Hover

Κορρησία

 

Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο στις Κυκλάδες δίπλα στο λιμάνι να υπάρχει παραλία με πεντακάθαρα νερά. Το ίδιο συμβαίνει και στην Κέα. Στο φυσικό κόλπο της Κορησσίας που βρίσκεται το λιμάνι και ο ομώνυμος οικισμός που ονομάζεται και Λιβάδι, υπάρχει μια τεράστια παραλία. Η παραλία εκτείνεται από το τέλος της τσιμεντένιας προβλήτας του λιμανιού μέχρι τον βράχο που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που δεσπόζει στην δεξιά της πλευρά.

 

Η παραλία είναι αμμώδης με πεντακάθαρα νερά και προσφέρει θέα σε όλο τον κόλπο, στο λιμάνι και στον παραδοσιακό οικισμό της Κορησσίας. Εδώ υπάρχουν όλα τα απαραίτητα, καταλύματα για την διαμονή σας, καταστήματα για όλες τις ανάγκες σας αλλά και δημοτικό πάρκινγκ στην πίσω πλευρά της παραλίας.

  • Text Hover

Παραλία Βουρκάρι.

Το Βουρκάρι της Κέας είναι ένα γραφικός οικισμός και λιμάνι για σκάφη αναψυχής. Στην δεξιά του πλευρά υπάρχει αμμουδερή παραλία αλλά και μικροί όρμοι με βράχια και πεντακάθαρα νερά που μπορείτε να απολαύσετε την θάλασσα. Στο Βουρκάρι υπάρχουν όλα τα απαραίτητα κατά την διάρκεια της επίσκεψης αλλά και για την διαμονή σας.

 

Πρακτικά μπορείτε να κολυμπήσετε οπουδήποτε μέσα στον κόλπο στο Βουρκάρι. Απλά στην αριστερή πλευρά υπάρχει μια τσιμεντένια προβλήτα για τα δένουν τα σκάφη που είναι ακριβώς δίπλα στον δρόμο και έτσι εκείνο το τμήμα δεν το λες και ιδανικό για κολύμπι. Στην απέναντι πλευρά όμως, στη χερσόνησο που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος και η εκκλησία της Αγίας Ειρήνης η περιοχή είναι πανέμορφη, πραγματικά ειδυλλιακή καθώς διαθέτει πολύχρωμα βράχια, δέντρα για σκιά και υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

  • Text Hover

Παραλία Κούνδουρος.

 

Η παραλία Κούνδουρος είναι από τις πιο δημοφιλείς με νότιο προσανατολισμό και οργανωμένη με μπαρ-εστιατόριο, ομπρέλες ξαπλώστρες ενώ διαθέτει και γαλάζια σημαία.

 

Εξαιρετική αμμουδιά με αρκετά ρηχή θάλασσα, την προτιμούν οι νέοι αλλά και οι οικογένειες. Η πρόσβαση είναι σχετικά άνετη αλλά δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης κοντά στην παραλία.

  • Text Hover

Παραλία Σπαθί.

 

Το Σπαθί είναι μια κάπως απομονωμένη παραλία προσβάσιμη μόνο από χωματόδρομο, αλλά διαθέτει κρυστάλλινα νερά και είναι από τις ανερχόμενες στις επιλογές κυρίως των νέων.

 

Το beach bar έχει δώσει το δικό του τόνο στην παραλία που προσελκύει όλο και περισσότερο κόσμο.

  • Text Hover

Παραλία Καμπί.

 

Η παραλία Καμπί βρίσκεται σε έναν όμορφο βαθύ κόλπο δίπλα σε ένα μικρό οικισμό. Είναι ήσυχη παραλία, με λίγα δέντρα, ενώ πάνω από τον δρόμο λειτουργεί ταβέρνα.

  • Text Hover

Κουνδουράκι (Μπουρί).

 

Το Κουνδουράκι ή Μπουρί είναι μια μικρή, γραφική και πολύ καλά οργανωμένη παραλία με άμμο και ψιλό βοτσαλάκι. Εδώ μπορείτε να κάνετε διάφορα θαλάσσια σπορ.

  • Text Hover

Οτζιάς

 

Ο Οτζιάς είναι η πιο χαρακτηριστική παραλία της Τζιάς.

 

Έχει σχήμα κυκλικό και συνδέεται με τη θάλασσα με μια στενή λωρίδα νερού. Είναι βέβαια πλήρως προστατευμένη από τον άνεμο όλες τις εποχές.

 

Είναι οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα. Η πρόσβαση είναι εύκολη, απέχει μόλις 5 χιλιόμετρα από το λιμάνι ενώ διαθέτει και άνετο πάρκινγκ.

  • Text Hover

Ποίσσες

 

Ακόμη μια καταπληκτική αμμουδερή παραλία στη Τζιά. Η παραλία Ποίσσες, δίπλα στον ομώνυμο οικισμό βρίσκεται στην άκρη μιας κατάφυτης κοιλάδας με ελαιώνες που καταλήγει σε μια μεγάλη αμμουδιά με αλμυρίκια.

 

Είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά και εγκαταστάσεις για φαγητό και καφέ. Ο δυτικός προσανατολισμός της προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο ηλιοβασίλεμα.

  • Text Hover

Ξύλα

 

Τα Ξύλα είναι μια από τις πιο δημοφιλείς παραλίες στην Κέα, σε ένα όμορφο κόλπο με χαρακτηριστική κυκλαδίτικη ομορφιά. Η παραλία καλύπτεται με χρυσή άμμο και ψιλό βότσαλο ενώ τα νερά είναι καταγάλανα και σχετικά βαθιά.

 

Η παραλία Ξύλα είναι οργανωμένη όσον αφορά σε ομπρέλες και ξαπλώστρες αλλά δεν διαθέτει καφετέριες και εστιατόρια. Φέρεται να πήρε το όνομά της από τα πολλά ξύλα που ξέβραζε εδώ η θάλασσα.