Πληροφορίες, Ψυχαγωγία

ΑΠΟΔΡΑΣΕΙΣ

  • Text Hover

Στο μικρό νησί της Τζιάς πολλά είναι αυτά με τα οποία θα γεμίσετε ευχάριστα το χρόνο σας. Επιλέξτε μία από τις εναλλακτικές αποδράσεις που σας προτείνουμε και περάστε δημιουργικά το χρόνο σας στην Κέα.

 

Διαλέξτε μία από τις δώδεκα διαδρομές που αποτελούνται από αρχαία μονοπάτια. Περπατήστε και ακολουθείστε τις ξύλινες πινακίδες που σας καθοδηγούν. Δείτε εικόνες μαγικές, τοπία πρωτόγνωρα. Μέσω αυτών των μονοπατιών, που εξυπηρετούσαν τις μετακινήσεις και τις μεταφορές από την αρχαιότητα, γνωρίστε τη φύση και τις όμορφες περιοχές της Κέας.

 

Δείτε την άλλη όψη της, τα δάση βελανιδιάς, τα εκατοντάδες σπάνια αγριολούλουδα και την αγροτική ζωή. Μέσω ενός αρχαίου μονοπατιού μπορεί κανείς να καταλήξει στην αρχαία πόλη Καρθαία και να περιηγηθεί ανάμεσα σε αρχαίους ναούς και θέατρα.

 

Τα μονοπάτια σηματοδοτήθηκαν και αποκαταστάθηκαν με τη βοήθεια των εθελοντών της μη κυβερνητικής οργάνωσης Έλιξ.

  • Text Hover

Μέσω των μονοπατιών αλλά και οδικώς ανακαλύψτε την Τζιώτικη ύπαιθρο. Ειδικά στο νότιο τμήμα του νησιού οι άνθρωποι ζουν απλά και η καθημερινότητα διαφέρει κατά πολύ από αυτή της πόλης. Η φύση εξασφαλίζει χαλαρούς ρυθμούς και ποιότητα εδικά στη διατροφή. Εδώ παράγονται πολλά από τα ντόπια προϊόντα του νησιού, με διαδικασίες αγνές και παραδοσιακές.

Στην Κέα θα βρείτε ακόμα ιδανικές τοποθεσίες για ψάρεμα ή καταδύσεις. Πάρτε μαζί σας τον απαραίτητο εξοπλισμό και μόνοι ή με παρέα μυηθείτε στα μυστικά του υπέροχου βυθού.

  • Text Hover

Η Τζιά είναι διάσημη για έναν ακόμα λόγο, τα ναυάγια. Αυτό του Βρεταννικού βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι της Κορησσίας. Ανακαλύφθηκε από τον Ζακ Κουστώ το 1975 σε βάθος 120 μέτρων.

Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα υπερωκεάνια του κόσμου και χρησιμοποιήθηκε σαν πλωτό νοσοκομείο στις αρχές του 20ου αιώνα. Λίγο πιο νότια και δυτικά βρίσκεται το ναυάγιο του πλοίου Burdigala που ανακαλύφθηκε πρόσφατα και αποτελεί το δεύτερο μεγάλο ναυάγιο στον ελληνικό χώρο μετά τον Βρεταννικό. Έξω από την περιοχή του Κούνδουρου βρίσκεται το ναυάγιο Patris, ένα ατμόπλοιο που βυθίστηκε το 1868.