Πληροφορίες, Φαγητό, Ψυχαγωγία

ΚΟΥΖΙΝΑ

  • Text Hover

Η Κέα διαθέτει αρκετές επιλογές αν αναρωτιέστε για την κουζίνα της. Δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις και πιάτα από αγνά προϊόντα που παράγονται στο νησί. Λόζα, ξυνό (τυρί), πασπαλάς, μεζέδες, σαλάτες, πίτες, κρασί, μέλι και παραδοσιακά γλυκά. Γευτείτε τις σπεσιαλιτέ των ντόπιων και απολαύστε τη φιλόξενη και φιλική ατμόσφαιρα.


Φτάνοντας στο λιμάνι, μόλις βγείτε από το καράβι αλλά και πιο κάτω ή ακόμα και μέσα στα σοκάκια θα συναντήσετε εστιατόρια, ψητοπωλεία και καφέ που προσφέρουν γευστικότατα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα, κάποια ιταλικά, κρέπες, σνακ, γλυκά, παγωτά. Ικανοποιούν κάθε γούστο ενώ κάποια ανοίγουν και τους χειμερινούς μήνες.


Αν επιλέξετε να γευματίσετε στη Ιουλίδα θα βρείτε ταβερνάκια από την Πιάτσα μέχρι την πλατεία και ακόμα πιο πάνω, στον Άγιο Σπυρίδωνα. Ούζο, μεζέδες, ψαράκι, θαλασσινά, ψητά αλλά και υπέροχες σπιτικές γεύσεις με μεράκι και άψογο σέρβις, μεσημέρι και βράδυ. Ορισμένα από τα ταβερνάκια προσφέρουν και πρωινό ενώ μέσα στα σοκάκια θα βρείτε και πίτσα. Υπάρχουν επίσης μέρη με ζεστή ατμόσφαιρα για γλυκό και καφέ. Γίνετε μια παρέα με τους ανθρώπους του νησιού στο όμορφο σκηνικό της Χώρας.


Στο Βουρκάρι, απέναντι από τα αραγμένα σκαφάκια αλλά και απέναντι από την παραλία θα βρείτε εστιατόρια με φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και διάφορες άλλες γεύσεις. Τα καφέ ξεχωρίζουν με την αισθητική τους και σερβίρουν τέλεια γλυκά με θέα το γραφικό λιμανάκι.


Στον Οτζιά γευτείτε νόστιμα πιάτα με ψάρι ή κρέας και μην παραλείψετε τις υπέροχες σαλάτες και τα ντόπια λαχανικά.


Υπάρχουν μόνο κάποιες ταβέρνες αλλά τα μενού είναι εξαιρετικής ποιότητας και γεύσης. Είναι ιδανική σκέψη μετά από ένα μπάνιο στην παραλία.

Ταβέρνες και εστιατόρια θα βρείτε και στις Ποίσσες, τον Κούνδουρο και την Κάτω Μεριά. Το φαγητό είναι πολύ καλό ενώ πολλές φορές διοργανώνουν γεύματα με ζωντανή μουσική για κάποια γιορτή ή οποιαδήποτε ιδιαίτερη περίσταση.